Ορισμένα γνωστά γεγονότα σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις γονιδίων φαρμάκων -φαρμάκων και δυσμενών φαρμάκων.

Ορισμένα γνωστά γεγονότα σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις γονιδίων φαρμάκων -φαρμάκων και δυσμενών φαρμάκων.

Συνήθως παίρνετε περισσότερα φάρμακα καθώς μεγαλώνετε. Ο γιατρός συνιστά μια στατίνη να μειώσει τη χοληστερόλη, ένα στεροειδές σπρέι για αλλεργίες, έναν αναστολέα αντλίας πρωτονίων για παλινδρόμηση και έναν ανακουφιστή πόνου για το γόνατο που εξακολουθεί να πονάει μετά από αυτόν τον τραυματισμό που τρέχει μερικά χρόνια πίσω. Πολύ πολλά φάρμακα, που συχνά αναφέρονται ως πολυφαρμακία, μπορούν να καταλήξουν να είναι πρόβλημα.

Ανεπιθύμητα συμβάντα φαρμάκων ή απροσδόκητα ιατρικά προβλήματα που συμβαίνουν κατά τη θεραπεία με φάρμακο ή άλλη θεραπεία, αιτία 1. 3 εκατομμύρια Τμήμα Έκτακτης Ανάγκης (ED) check outs στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο και περίπου 350.000 νοσηλείες, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Αυτές οι ιατρικές περιπτώσεις είναι πιο χαρακτηριστικές μεταξύ των παλαιότερων παιδιών πάνω από 65 είναι σχεδόν επτά φορές πιο πιθανό από τα νεαρά άτομα να εξομολογηθούν στην ιατρική εγκατάσταση μετά από επίσκεψη ED και πολλές φορές που ελέγχουν οφείλο.

Σε πολλές περιπτώσεις, ίσως να μην απαιτήσετε όλα τα φάρμακα που παίρνετε, τα κράτη Marcia Capital, MD, ένας γηριατρικός Yale που διευθύνει ένα πρόγραμμα “de-scribing” στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των Βετεράνων (VA) (Πρωτοβουλία για τη μείωση της φαρμακευτικής απειλής στο Κέντρο Πολυφαρμακευτικής Παλαιότερων Βετεράνων). Ο μοναδικός σκοπός του κέντρου είναι να απαλλαγούμε από περιττά φάρμακα και να βοηθήσουμε στην αποφυγή της κλινικής έκτακτης ανάγκης για τους πελάτες που είναι 65 ετών και άνω, έχουν αρκετές επίμονες συνθήκες και λαμβάνουν 10 ή περισσότερα φάρμακα την ημέρα.

Τι ζει με πολλαπλά προβλήματα υγείας – αλληλεπιδράσεις μεταξύ … Σημαίνω?

Λέει το κεφάλαιο. Είναι μια διαδικασία που περιλαμβάνει την ακρόαση του ασθενούς και την ανακάλυψη του τι θέλουν και βγαίνουν από ένα παρεχόμενο φάρμακο, δηλώνει.

Εάν ο αγαπημένος σας παίρνει περισσότερα από ένα είδη φαρμάκων, είναι απαραίτητο και οι δύο να καταλάβετε για τις βασικές αρχές της αλληλεπίδρασης φαρμάκων. Η κατανόηση της αλληλεπίδρασης φαρμάκων είναι ιδιαίτερα απαραίτητη για τους φροντιστές, επειδή πολλοί δέκτες φροντίδας λαμβάνουν πολλαπλά φάρμακα. Αυτό είναι ιδιαίτερα πραγματικό με τους ανώτερους δέκτες φροντίδας που λαμβάνουν σχεδόν το 40 % όλων των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και το 30 % όλων των συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Δεδομένου ότι τα φάρμακα συνταγογραφούνται για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων υγείας ή συμπτώματα, τέτοιες αλλαγές υποδηλώνουν ότι το φάρμακο δεν είναι πλέον αποτελεσματικό και πολλές φορές θα μπορούσε να γίνει πολύ επικίνδυνο. Τα φάρμακα επικοινωνούν με μερικούς τρόπους, που αποτελούνται από: αυξάνοντας ή μειώνοντας την απορρόφηση του φαρμάκου από το στομάχι και τα έντερα αυξάνοντας ή μειώνοντας τον ρυθμό με τον οποίο το σώμα σπάει τα φάρμακα στο ήπαρ αυξάνοντας ή μειώνοντας τον ρυθμό με τον οποίο εκκρίνονται τα φάρμακα Από το σώμα από τους νεφρούς ενεργοποιώντας ανταγωνιστικές ενέργειες στο σώμα που απολαμβάνει, διατρέχει υψηλότερο κίνδυνο να βιώσει μια αλληλεπίδραση φαρμάκων εάν αυτός ή αυτή: είναι αφυδατωμένη είναι η γυναίκα είναι παχύσαρκοι παίρνει πολλά φάρμακα είναι πολύ νεαρός ή παλιά έχει καρδιακή νόσο έχει είχε Μια προηγούμενη αλληλεπίδραση φαρμάκων έχει ήπαρ ή Οι καλύτερες τιμές στα φάρμακα νεφρική βλάβη έχει χαμηλή ή υπέρταση έχει αρκετές ασθένειες έχει κακή διατροφή εάν η απόλαυσή σας πέφτει σε οποιαδήποτε από αυτές τις ταξινομήσεις σε κίνδυνο ή εάν έχετε επιπλέον ανησυχίες ή ανησυχίες σχετικά με μια πιθανή αλληλεπίδραση φαρμάκων, επικοινωνήστε με το μου άρεσε φαρμακοποιός ή ιατρικός επαγγελματίας.

Το τέχνασμα των 10 δευτερολέπτων για τη διαχείριση των παρενεργειών και των αλληλεπιδράσεων φαρμάκων

Μόλις ένα χρόνο, πρέπει να εξετάσει ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός του αγαπημένου σας προσώπου. Ζητήστε από τον ιατρικό επαγγελματία ή τον φαρμακοποιό ανησυχίες για οτιδήποτε δεν κατανοείτε. Πάντα πηγαίνετε στο ίδιο φαρμακείο για να γεμίσετε τις συνταγές σας. Μην κρατάτε φάρμακα που έχουν λήξει στο ντουλάπι φαρμάκων. Διαβάστε προσεκτικά όλες τις ετικέτες και τις οδηγίες ναρκωτικών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.